WebContainer Different in R2

I noticed another significant change in Web Apps in 2011 R2 this morning while updating another Web Edition video training project.  It appears that WebContainers don’t behave the same as they did in R1 (and earlier).  For some reason, WebImageViews aren’t redrawing properly.  See example URL’s:

R1:  http://www.bkeeney.com/apps/WebContainerR1/webcontainerr1.cgi

R2:  http://www.bkeeney.com/apps/WebContainer/webcontainer.cgi

I’ve tried a variety of ways to get it to refresh by moving things around in the shown vs the open even to no avail.  This significantly reduces the usefulness of WebContainers.

I have reported this in case 17414 with example project.  Unfortunately it added it as private so you can’t view it.

3 thoughts on “WebContainer Different in R2

  1. I would also add that R2 loads much slower, at least for my machine and web browser. Unscientific tests showed that, for R1, it loads in a little over 1 second. For R2, it takes at least 4 or 5 seconds.

  2. It appears that this particular problem is really the WebImageView that’s in WebContainer. It starts with zero width/height but gets restored after a refresh event like mouse click or browser resize.

    I’m always amazed that things like this don’t get caught during beta testing. Of course if I had more time to beta test I would have probably found it myself….Catch-22 if I’ve ever heard of one.

  3. @Paul
    Yes, it does seem a little slower, but the loading icon and progress bar makes it seem okay. Though that opinion will vary greatly, I’m sure.

Comments are closed.